Project Habbeké – Loodsjol

Loodsjol

Aangeleverd ter conservering door Habbeké Shipyard een belgische loodsjol voor gebruik in de haven, materiaal: aluminium.  Voorbereiding: maskeren (delen die blank moeten blijven afplakken) en stofstralen met een inert straalmiddel.

KSC international - Hobbeke Loodsjol conserveren

 

Conservering

Start van de conservering met een 3-laags verfsysteem van International Paint, te beginnen met een primer de Intergard 269 (red). Vooraf en na het aanbrengen van deze laag worden de lassen gecontroleerd en worden eventuele gaatjes hersteld.

Stripecoat

Bij iedere aan te brengen verflaag wordt een stripecoat aangebracht om naden en moeilijk bereikbare plekken op de goede laagdikte te brengen.

Midcoat

Vervolgens is de midcoat aangebracht, de Intershield 300 (brons). Van iedere verflaag wordt de laagdikte en de klimatologische omstandigheden gemeten waaronder de laag is aangebracht. Indien gewenst worden deze gegevens verwerkt in een rapport.

De laatste laag.

De derde en laatste laag, de Interfine 979, ditmaal in traffic yellow. De klant komt vervolgens voor de eindafname. Eventueel wordt er nog het een en ander bijgewerkt, vervolgens demaskeren en gereed maken voor transport.