Technieken

Staalstralen

Staalstralen

Stralen is een snelle en efficiënte manier om materiaal te reinigen en op te ruwen. Dit gebeurt door een straalmiddel onder hoge druk tegen het oppervlak te spuiten. Opruwen is noodzakelijk om een goed ankerprofiel te verkrijgen en tevens worden eventuele wals lagen, oude verf of andere vervuiling van het materiaal verwijderd. Het ankerprofiel is belangrijk om een goede hechting te creëren voor een nieuw aan te brengen coating. Materialen die door KSC behandeld worden zijn o.a.: staal, gietijzer, aluminium , RVS, hout, glas en thermisch verzinkt staal. In de fabriek gebeurt dit altijd onder geconditioneerde omstandigheden, stralen op locatie is ook mogelijk.
Door gebruik te maken van diverse soorten straalmiddel is het mogelijk om verschillende gradaties in ruwheid en reinheid te bereiken. Voor reinheid hanteert KSC hierbij de Zweedse norm; SA:1, SA:2, SA;2.5 en SA:3. Hoe hoger de SA-waarde hoe schoner het materiaal. De ruwheid geven wij aan in microns. Afhankelijk van het te stralen materiaal en de benodigde ruw- en reinheid kiezen wij in overleg met de opdrachtgever het juiste straalmiddel. KSC werkt met gietijzer, corund, vasil, keramische parels en zand in verschillende grofheden. Indien gewenst kan KSC International BV hier ook de nodige meet rapporten bij leveren.

Keramisch parelen

In 2015 is KSC permanent overgestapt van glasparelen naar keramisch parelen. Keramisch parelen wordt hoofdzakelijk toegepast op RVS en aluminium, waarbij gebruikt wordt gemaakt van een keramisch straalmiddel. Hiermee wordt een egaal uiterlijk verkregen waarbij eventuele verkleuringen, veroorzaakt door lassen of verwarmen, verdwijnen. Het verschil met glasparelen is dat de afwerking veel gladder is waardoor het oppervlak beter te reinigen is en er minder vuilaanhechting plaatsvindt. Ook de gevoeligheid voor corrosie en vlekvorming is aanzienlijk minder. Keramisch parelen wordt veel toegepast ten behoeve van de voedingsmiddelen industrie. Door de mooie, egale, mat zilveren finish is deze afwerking ook zeer geschikt voor de design industrie.

Keramisch parelen vs. glasparelen:

  • Gladdere afwerking – oppervlakteruwheid: 0,7-1,2µm.
  • Egaal, mat zilveren finish.
  • Korrelgrote straalmiddel ongeveer 100µm.
  • Minder gevoeligheid voor corrosie en vlekvorming.

Natlakken / Spuiten

Natlakken op locatie

Het natlakken gebeurt direct na het stralen (en eventueel schooperen ) van het materiaal. Bij het natlakken worden doorgaans meerdere lagen verf aangebracht afhankelijk van de vereiste laagdiktes en voorschriften. Hiervoor gebruikt KSC International BV alleen verf van topkwaliteit van gerenommeerde verfleveranciers. Het aanbrengen van deze verflagen gebeurt zowel met hogedruk (airless 50-350 bar) als met lagedruk (hvlp 1-5 bar). Uiteraard alles onder geconditioneerde omstandigheden, door vakmensen en onder controle van onze coating inspecteur. Natlakken op locatie behoort ook tot de mogelijkheden.

Zowel handapplicatie, airless, hot airless als electrostatisch spuiten.

Metalliseren / Schooperen / Thermal Sprayed Aluminium (TSA)

Thermisch verzinken

KSC International BV heeft al meer als 40 jaar ervaring met metalliseren / schooperen. Schooperen is het aanbrengen van een laag metaal door middel van vlamspuiten of door een elektrische vlamboog. In beide gevallen wordt er een metaal in de vorm van een draad met een vlam op het gestraalde materiaal gespoten (gesmolten). Dat kan met verschillende metalen / legeringen, bijvoorbeeld; zink, zink-aluminium 85%-15%, brons, koper, rvs of puur aluminium (99.5%). De levensduur van het behandelde materiaal wordt hiermee aanzienlijk verlengd (tot wel 50 jaar afhankelijk van de laagdikte). Dit proces wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld tegen corrosie, maar ook als kathodische bescherming. Brons en koper wordt veel gebruikt bij hijshaken in de offshore tegen vonken (anti statisch). Metalliseren / schooperen is vergelijkbaar met thermisch verzinken.

Voordelen van metalliseren / schooperen ten opzichte van thermisch verzinken:

• afmetingen werkstuk onbeperkt.
• Op locatie te behandelen.
• Trekt niet krom tijdens proces.
• Goede ondergrond voor coating (is ruw).
• Ziet er glad uit (geen druipers of zink nesten).
• Zeer goede hechting op gestraald oppervlak (meer als 20 mpa is mogelijk).

Door KSC International BV gerealiseerde projecten zijn o.a.: sluisdeuren, kraandelen (offshore EOS-Pluto project Woodside), bruggen, drukvaten voor windtunnel, hekwerken, enz. KSC International BV beschikt over meerdere schoopeerunits waarmee ook op locatie gewerkt kan worden. Wij werken voor en samen met diverse straal- en poedercoating bedrijven. Is het niet mogelijk om in de fabriek te schooperen (het object is te groot of te zwaar) dan wordt er een oplossing gezocht in samenwerking met andere bedrijven.
Wij zijn gecertificeerd volgens ISO-norm 14918.